за нас | общи условия | магазини | контакти |
galantshoes@abv.bg | 0888247950
вход   регистрация
Запазили сте
0 продукта
0.00лв


Начало » Общи условия

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ НА Galantshoes.bg

ВНИМАНИЕ! Моля, прочетете внимателно настоящите Общи условия, преди да използвате този уеб сайт.

Приложението на www.galantshoes.bg е валидно само за територията на Република България. Galantshoes.bg декларира, че стоките, публикувани в този уеб сайт, не са достъпни извън територията на Република България и съответно достъпът до тях от територии, извън посочената територия, е невалиден.

Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между "ВИВА-27" ЕООД, регистрирано в гр. София, ЕИК 204321500, нарeчeно ДОСТАВЧИК, от една страна, и от друга- лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин www.galantshoes.bg.

Регистрация

За да се възползвате от възможността да извършвате валидни заявки за закупуване на предлаганите в www.galantshoes.bg стоки, е необходимо да се да се регистрирате. Регистрацията може да бъде:

1. Регистрация в случай, че желаете да пазарувате "като гост": 

След като изберете желаната стока и натиснете бутона "КУПИ", ще се появи формуляр, в който Вие следва да попълните данните, необходими за обработката и доставката на Вашата поръчка, а именно: име и фамилия, e-mail, телефон за връзка и адрес за доставка. След успешното финализиране на покупко-продажбата (при потвърждение от Ваша страна, че стоката напълно отговаря на очакванията Ви) въведените във формуляра данни се заличават. Неудобството при този начин на пазаруване се състои в това, че при последващи покупки Вие отново трябва да попълвате данните си.

2. "Постоянен профил"- еднократна регистрация за многократна употреба:

Този тип регистрация изисква попълването на същите данни със същата цел, както горната, но трябва да изберете и парола ( за потребителско име са счита Вашият e-mail адрес). След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка имате възможност да актуализирате Вашите телефонен номер и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката (в полето "Допълнителен текст за пояснение"). При този тип регистрация отпада необходимостта да попълвате данните си за всяка отделна заявка, имате възможност да видите "историята" на направените вече покупки и статуса на настоящата. В случай, че дадете съгласието си да получавате предложения по е-поща (по смисъл търговски предложения), Вие ни предоставяте възможност да промотираме продуктите си. Galantshoes.bg от своя страна гарантира, че няма да Ви изпраща повече от едно предложение на месец, а Вие можете оттеглите съгласието си по всяко време.

На разположение на регистрираните потребители е възможността да получават Промоционални кодове (по е-поща) или Клубни карти (физически). Промоционалният код или номер на Клубна карта е комбинация от букви и цифри, въвеждането на която дава право на отстъпка от цената както на всички, така и на определени категории артикули, или друг вид преференция. Те могат да бъдат с ограничен брой ползвания или да имат определен срок на валидност. Galantshoes.bg може да предостави тези права като инструменти за стимулиране на продажбите както на редовни, така и на нови потребители. 

Поверителност на данните

www.galantshoes.bg се придържа строго към конфиденциалността и отговорното ползване на личната информация, която получава  при Вашата регистрация. В момента на нейното предоставяне Вие давате съгласието си Galantshoes.bg да ползва тази информация, както е описано тук.

1. Тип на събираната информация- информацията, която Galantshoes.bg може да събира включва име и фамилия, адрес, телефонни и факс номера, адрес за електронна поща, и всякаква друга свързана информация, която ни предоставяте по каквито и да било начини, включително по електронна поща или през сайта.

2. Начин на използване на личните данни- Galantshoes.bg може да използва Вашата лична информация единствено за потребителско обслужване: при самата обработка на регистрациите, за обработване, изпълнение и доставка на поръчки, за предоставяне на информационни бюлетини (с Ваше изрично съгласие, което може да бъде оттеглено по всяко време), както и за връзка с Вас, касаеща самото изпълнение на поръчките. 

3. Предоставяне на лична информация на трети лица- Galantshoes.bg гарантира, че НЯМА да продава, отдава или умишлено разкрие и предостави лична информация, събирана от потребителите на сайта, на трети лица, освен на доставчика на куриерската услуга с цел извършване на доставката и в случай, че такова разкриване се изисква от закона. Само оторизиран персонал на Galantshoes.bg ще има достъп до лични данни и тези служители са задължени да третират информацията като конфиденциална.

Поръчка 

1. Обработка на поръчката:

Постъпилите в сайта поръчки се обработват от 8.00 ч. до 17.00 ч. всеки работен ден от понеделник до петък. Заявките, постъпили след обявеното време се обработват в най-кратък срок на следващия работен ден. След финализирането на поръчката на посочения от Вас e-mail ще получите потвърждение, което съдържа снимка на заявения продукт, размер, количество, цена, обща сума в случай, че сте поръчали повече артикули, Вашите имена, e-mail, телефон, адрес, начинa и цената на доставката, начина на плащане. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане на пратка и тн.) ще бъдете информирани от оператор по е-майл или телефон. Състоянието на текущата, както и на предишни поръчки, можете да следите и от Вашия профил.

2. Цена на поръчката: 

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са в Български лева с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Към цената на поръчката се добавя и цената за доставка.

3. Проблеми при изпълнение на поръчката- изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

- Една (или всички от поръчаните стоки) не е в наличност– в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок. 

- Липса на телефон за личен контакт с потребителя.

- Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка. 

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Начини на плащане

Плащане при доставка (с наложен платеж): при получаване на стоката Вие заплащате дължимата сума на куриера, като към цената на закупените от Вас артикули се добавя и цената на доставката, за която Вие ще бъдете предварително и писмено уведомени.

Гаранция на стоката 

Всички стоки, предлагани в www.galantshoes.bg подлежат на гаранционно обслужване. С подробна информация за срока, условията и мястото на гаранционното обслужване можете да се запознаете на страницата Гаранции долу в дясно.

Политика на връщане

Съгласно условията на чл.55 от ЗЗП (Закон за защита на потребителите) имате право да върнете закупената от Вас стока в срок от четиринадесет работни дни. Продуктът трябва да бъде без следи от употреба навън и в оригиналната си опаковка. В случай, че вземете такова решение, трябва да ни уведомите предварително на тел. 0888247950. Разходите по връщането на стоката са за Ваша сметка. В случай, че реализирате правото си на отказ, Galantshoes.bg се задължава да възстанови изцяло или частично (ако отказът се касае за част от заявените стоки) депозираната сума за тяхното закупуване. Ако Потребителят не упражни правото си на отказ от закупените стоки в горепосочения срок, Galantshoes.bg автоматично трансформира депозираната сума като заплащане на стойността на поръчаните стоки.

В случай, че полученият артикул е различен от заявения или получените от Вас обувки не отговарят на желания размер (т.е. има грешка по наша вина), те ще бъдат заменени за наша сметка чрез куриерската фирма, но този вид рекламация трябва да е в рамките на 7 дена след доставката. Обувките трябва да са в същото състояние, в което са получени и върнати в оригиналната си опаковка. В случаите, в които искате да върнете стоката, тъй като Вие не сте съобразили вашия размер, стойността на транспорта се поема от Вас.

 

 Цялостно споразумение

 

Чл.1. Доставчикът предоставя на Потребителя възможност при съобразяване и спазване на настоящите Общи условия да закупува предлаганите в електронен магазин www.galantshoes.bg стоки. 

Чл.2. Доставчикът публикува на адрес www.galantshoes.bg:

- изображение на всяка предлагана стока, описание на нейните основните характеристики съгласно посочената от производителя информация, както и допълнителна информация, целяща подпомагане извършването на информиран избор от Потребителя при покупката на продукта;

- продажната цена, както и тарифа за стойността на куриерските или транспортните разходи, невключени в цената на стоките, свързани с тяхната доставка;

- информация за начините на плащане, доставка и изпълнение на договора;

- информация относно правото на Потребителя да се откаже от договора, начина и условията, при които стоката може да бъде върната, с изключение на случаите по Закона за защита на потребителите;

- периода или условията, за които направеното предложение и цена остават в сила;

- всякаква друга информация, която доставчикът е длъжен съгласно българското законодателство да предостави своевременно на Потребителя преди закупуването на стоката.

Чл.3. За да упражни правото си да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите в  Galantshoes.bg стоки, Потребителят трябва да попълни електронната регистрационна форма, намираща се на Интернет адрес– www.galantshoes.bg. При попълване на електронната форма за регистрация Потребителят трябва коректно да предостави изискуемите данни, както и да ги актуализира при промяна. Потребителят гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни и при промяна на последните, ще ги актуализира своевременно. В случай, че Потребител предостави неверни данни или не са отразени настъпили промени, Доставчикът има право да прекрати договора, като спре незабавно и без предизвестие поддържането и достъпа на Потребителя до профила му. В този случай Galantshoes.bg не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, извършена във връзка с получената от Потребителя информация.
Потребителят може свободно да поправя въведената от него информация в регистрационната форма. 

Чл.4. С акта на регистрацията си Потребителят изразява "онлайн" съгласие с настоящите Общи условия, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на Потребителя с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите чрез www.galantshoes.bg стоки.

Чл.5. Потребителят получава достъп до формата за подаване на заявки за покупка след като въведе валидни e-mail адрес ( адресът на електронната поща на Потребителя се счита за негово потребителско име) и парола, и натисне виртуалния бутон "ВХОД"; или след като натисне бутона "КУПИ" в страницата, представяща конкретната стока (ако Потребителят не е предварително регистриран).  Подаването на валидна заявка се осъществява чрез последователното извършване на следните действия: избор на желаната стока и задължително нейния размер, потвърждаване на направения избор чрез натискане на виртуален бутон "КУПИ", обозначен срещу цената на съответната стока, последвано от определяне на нейното количество и потвърждение на заявката отново чрез натискане на виртуален бутон "КУПИ", обозначен непосредствено до зададеното количество на стоката. За нерегистриран Потребител след това се изисква попълване на електронна форма с лични данни, необходими за контакт и доставка. Процесът приключва с натискането на бутона "ИЗПРАТИ". При завършена заявка електронният магазин www.galantshoes.bg уведомява Потребителя за извършената заявка на посочения при регистрацията e-mail адрес. Представител на магазина предприема действия за осъществяване на контакт с Потребителя с цел уточняване детайлите  по доставката на заявената стока. При посочени непълен, неверен или грешен адрес и/или телефонен номер при подаване на заявката, същата се счита за невалидна и за Доставчика не възниква задължение за нейното изпълнение. Заявката поражда действие между страните от момента на потвърждаване на валидността на заявката от осъществилите контакт Представител на Доставчика и Потребител, подал и извършил конкретната заявка, предшествано от потвърждаване от страна на Представител на електронния магазин на наличността на заявената за покупка стока. 

Чл.6. Всички цени са в Български лева. Указаните цени на отделните стоки са за един чифт/брой и не включват разходите за доставка. 

Чл.7. Цената по предходния член и разходите за доставката могат да бъдат платени по някой от следните начини: наложен платеж или по друг начин уговорен между Потребителя и представител на Доставчика, като Потребителят се задължава да заплати продажната цена на закупената от него стока, както и куриерските или транспортните разходи, невключени в тази цена, свързани с нейната доставка.

Чл.8. Заявената за покупка стока се доставя с подходящи съобразно нейния вид опаковка и транспорт на посочения от Потребителя адрес за доставка в достатъчен според обстоятелствата срок, уговорен между представител на Доставчика и Потребителя. 

Чл.9. Стоката се предава на адреса за доставка на Потребителя или на трето лице- представител на Потребителя, което приема и потвърждава получаването на същата от името на Потребителя. При предаване на стоката Потребителят или третото лице- представител на Потребителя подписват придружаващите я документи, служещи като потвърждение за доставката на стоката. В случай, че Потребителят не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Доставчикът се освобождава от задължението си да достави заявената стока. Потребителят може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече нов срок за доставка от момента на потвърждението по предходното изречение.

- Galantshoes.bg не носи отговорност за забава в случай, че забавянето се дължи по вина на куриера, извършващ доставката и/или поради независещи от Galantshoes.bg обстоятелства.

- Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на извършеното от него заявление за покупка. За целта Потребителят следва да ни уведоми в най-кратък срок на тел. 0888247950.

Чл.10. Доставчикът се задължава: да прехвърли на Потребителя фактическата власт на закупената стока след получаването от страна на Доставчика или на негов Представител на покупната цена на конкретната стока; да достави в срок заявената за покупка стока; да полага дължимата грижа за изпълнение на своите задължения. 

Чл.11. Доставчикът има право: 

- да поставя електронни препратки към други Интернет страници и ресурси за продажба на стоки и предоставяне на услуги от трети лица;

- по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, цени и други характеристики на стоките, като Потребителите се считат информирани за посочените промени от датата на публикуването им. Възможно е част от информацията, публикувана в уеб сайта да се отнася до продукти, които не се предлагат и не са достъпни в момента, за което предварително молим да ни извините.

Чл.12. Доставчикът: 

- полага грижа информацията в магазина да се поддържа вярна и актуална, но не гарантира за достоверността и пълнотата на същата;

- не носи отговорност за непредоставяне на достъп до магазина, както и за необработването или ненавременното обработване на заявките за покупка, при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет;

- не гарантира, че достъпът до магазина ще бъде непрекъсваем, навременен, сигурен и свободен от грешки, доколкото това е извън възможностите, контрола и волята му;

- доколкото не разполага с възможността да променя, контролира или по друг начин влияе върху качеството и годността за употреба на заявените от Потребителя стоки не отговаря за съответствието им с приложимите нормативни изисквания и техните качества;

- не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством него;

- доколкото няма обективната възможност и задължение и не контролира Интернет страниците и ресурсите, станали достъпни чрез поставените в магазина и в потребителския профил електронни препратки;

- не носи отговорност за противоправния характер на съдържанието и материалите, находящи се на тези Интернет страници и ресурси;

- не носи отговорност за претърпени вреди и пропуснати ползи, произтекли от използването, достъпa или недостоверността на тези материали и съдържание;

- няма задължението и обективната възможност да контролира начина, по който Потребителят използва магазина. 

Чл.13. Потребителят се задължава: 

- да посочи точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен пощенски адрес за кореспонденция;

- да плати цената на заявената от него стока;

- да заплати разходите по доставката, освен в случаите, в които разходите за доставка остават за сметка на Доставчика;

- да получи стоката;

- да полага всички грижи и да предприема необходимите мерки, които разумно се налагат, с цел опазване на паролата си; 
- да не прави достояние на трети лица паролата си и да уведомява незабавно Доставчика в случай на неправомерен достъп до потребителския си профил, както и при вероятност от такъв;

- с оглед спецификата на Интернет протоколите и сигурността при опазването на данните за паролата, да прекратява сесията, при която е влязъл в потребителския си профил чрез натискане на виртуалния бутон "изход";

- да не подава фиктивни или невалидни заявки или друга невярна информация. Потребителят носи пълна отговорност за опазването на своята парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използването й. 

Чл.14. Потребителят има право на: 

- достъп в режим онлайн до Доставчика, при спазване на условията и изискванията за достъп, освен при настъпване на обстоятелства извън контрола на Доставчика - случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа Интернет; 

- достъп и корекция в режим онлайн на личните си данни;

- да откаже да получи заявената от него за покупка стока при спазване на законовите изисквания (Закона за задълженията и договорите, Закона за защита на потребителите);

- да получи в пълен размер заплатените от него суми, в случаите на недължимо платено; 

Чл.15. Потребителят се задължава: 

- да спазва реда и условията за предявяване на рекламации и отправяния на искания за замяна на заявени стоки, ред и условия публикувани на уебсайта за електронна търговия www.galantshoes.bg и декларира, че се счита за обвързан с тези ред и условия;

- да спазва българското законодателство, настоящите Общи условия, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави;

- да не нарушава чужди имуществени или неимуществени права, включително право на интелектуална собственост; 
- да уведомява незабавно Доставчика за всеки случай на извършено или открито нарушение при използване на магазина;

- да не се намесва в правилното действие на системата, включително, но не само, да не осуетява процедурата по идентификация на друг потребител, да не осъществява достъп извън предоставения му, да не възпрепятства други потребители да използват магазина;

- да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в магазина и по този начин да не създава собствена база данни в електронен или друг вид;

- да не се представя за друго лице или представител на юридическо лице или група хора, които не е оправомощен да представлява, или по друг начин да заблуждава трети лица относно самоличността си или принадлежността си към определена група лица;

- да не извършва злоумишлени действия по смисъла на настоящите Общи условия.

При неспазване на задълженията Доставчикът има право незабавно и без предварително предупреждение да спре достъпа на Потребителя и трети лица до потребителския му профил, както и право на обезщетение за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, които са пряка и непосредствена последица от неизпълнението на задълженията по предходната алинея от страна на Потребителя. В тези случаи Доставчикът има правото да сезира компетентните държавни органи за установяване на съответното нарушение. 

Чл.16. При прекратяване на договора Доставчикът предприема действия по дезактивиране не потребителския профил и заличаване паролата за достъп до същия. 

Чл.17. Потребителят може по всяко време да поиска заличаване на профила си. В този случай заличаването се извършва само след изпълнението на всички валидно подадени заявки и съответно заплащане на дължимите цена и разходи за доставка. 

Чл.18. Договорът между страните се прекратява и при настъпване на някое от следните обстоятелства: преустановяване на дейността от Доставчика; прекратяване поддържането на магазина; с отправяне на едноседмично предизвестие до другата страна, в случай на неизпълнение на задълженията й по договора или в други предвидени в закон случаи. 

Чл.19. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, платени обезщетения, деловодни разноски, настъпили вследствие на предявени искове от трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията на Потребителя по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави и/или Интернет етиката. Потребителят е длъжен да обезщети Доставчика и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата. 

Чл.20. Страните декларират, че в случай, че е налице недействителност на отделни части от настоящите Общи условия, това няма да влече недействителност на настоящите Общи условия, като отделните недействителни клаузи ще се считат заместени по право от повелителни правила на закона. 

Чл.21. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани по съдебен ред. 

Чл.22. Писмената форма се счита за спазена чрез изпращане на електронна поща, натискане на електронен бутон на страница със съдържание, което се попълва от Потребителя или отбелязване в поле в уебсайта на Доставчика и други подобни, доколкото изявлението е записано технически по начин, който дава възможност да бъде възпроизведено. 


 Нови моделиПромоции